Pages

1.2.11

jom jalan...

jom..jalan..
bawa diri menuju cahaya
tinggal gelap..
jadi terang
gelap tetap gelap
mana mungkin gelap jadi terang
jika tak ada cahaya..
tapi harus engkau ingat
walau adapun cahaya 
engkau tetap dalam gelap
jika engkau enggan bawa dirimu menuju cahaya itu..


"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri." (Al-rad, ayat 11)

11 comments:

FRESHIE said...

imann! cukuplah dengan serangan comel itu. ohhoho. eh tu dalil tu dalil besday saye tu. hehe

Tunduk Mengalah said...

wah..cantik..lukisan ni nampak wanita sikit dan tak nampak kartun sgt ;)

Yang komen,
rusydee artz

nnur_iman said...

Eh! ye ke,..nmpknya freshie kena serangan hendap dri si empunya lukisan..hehehe

rusydee..ya,ni len ckit..lukisan lama..yg baru d kalor..

mars said...

comelll :-)

SRSY10 said...

Assalamualaikum...lukis n warna sendiri ke?comel la..:))

nnur_iman said...

walaikumsalam..srsy10
ya.. lukis n warna sdiri..t.kasih dtg bertandang ke blog nie..

delimaemas said...

comel lukisan awak...comel lg dengan kata2 dan ayat2 dari Al quran..saya terbuka blog awak nie bila terbca link dari blog kawan saya...dia pun suka melukis kartun2 muslimah mcm awak...teruskn..memng menarik dan cmel..saya nk minta izin untuk c/p mana2 kartun untuk buat profile pic n klau sesuai nak letak kt blog saya juga..saya harap awak sudi ya..terim kasih...

nnur_iman said...

delimaemas..
boleh..ambik je..
diizinkn..kartun2 ni mmg utk semua..

emasdelima said...

salam..terima kasih nnur iman atas lawatan ke blog sya..dan juga ats kebenaran yg diberi...teruskn melukis ya...

miss TuLiepP said...

cumelnye....
nk save tw,
buat la pic muslimah byk2..cumel!

nnur_iman said...

tq..datang ke blog nie.
save je..diizinkn..
insyaAllah..akn datang...